29 december - Reisverslag uit Armidale, Australië van Kira Nijland - WaarBenJij.nu 29 december - Reisverslag uit Armidale, Australië van Kira Nijland - WaarBenJij.nu

29 december

Door: ikheetkira

Blijf op de hoogte en volg Kira

29 December 2011 | Australië, Armidale

Alma en ik zijn vandaag Armidale in geweest. Niet veel speciaals eigenlijk. Een beetje winkelen, lunchen, rondlopen. We moesten uiteindelijk terug lopen waar we 3 kwartier over hebben gedaan, wat niet heel leuk was in de brandende zon. 's avonds kijken ze hier altijd een film, omdat ze geen tv hebben. Nou ja, wel een tv, maar niet een met zenders en zo. Alleen eentje waar een Wii op aangesloten is en waar ze films op kijken. Wat ook heel leuk is hier, is dat Ines Spaans is, en Geert Nederlands. Maar omdat Alma en Alonso al zo lang in Australië wonen, spreken ze geen Nederlands meer met hun ouders en elkaar, maar Engels of Spaans. Dus als ze dan met Ines praten is het een deel Spaans, een deel Engels en omdat ik er bij zit dan ook een deel Nederlands. Alonso is nu 9, en is het Nederlands al bijna verleerd. Alma krijgt de Donald Duck nog elke week opgestuurd dus haar Nederlands is nog best goed, maar ze vertaalt wel dingen letterlijk zoals: ''hij komt ons oppakken'' - he comes to pick us up. verder was de dag niet heel bijzonder, maar morgen gaan we naar het strand. Het is wel een 2 uur lange rit, maar dat is in Australië niks. Ik ben best wel moe nu, dus laptop uit doen en leker gaan slapen. X

• 29 December 2011 - 10:13

Kirsten:

awwwwh suuper leuuk schatjee !
    coool dat ze nederlands kunneen '! ;o
    ik miss je !
    en veeel plezieer sweettiee !
    xxx

• 29 December 2011 - 10:16

Nora:

Slaap lekker popje, ik mis je. x

• 29 December 2011 - 11:26

Oma Dineke:

Ik volg je elke dag. Dikke kus.